Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Archief van de gemeente Ottoland, 1939-1985

Per 1 januari 1986 hield de gemeente Ottoland op te bestaan en ging, samen met Molenaarsgraaf, Wijngaarden, Bleskensgraaf en Hofwegen, Oud-Alblas, Goudriaan en Brandwijk, op in de nieuwe gemeente Graafstroom. Het archief bevat de neerslag van taken en activiteiten van de gemeente Ottoland uit de periode 1939-1985. De beschrijvingen in de plaatsingslijst zijn summier, zodat niet altijd zeker is of er sprake is van oorlogsgerelateerd materiaal. Om deze reden kan het voorkomen dat beschrijvingen zijn opgenomen waarvan na bestudering van de stukken blijkt dat ze geen oorlogsgerelateerd materiaal bevatten. Het is ook mogelijk dat achteraf blijkt dat onterecht bepaalde beschrijvingen niet zijn opgenomen. Inventarisnummers 535-537 bevatten registers van overlijden met betrekking tot de periode 1931-1985.

Vervaardiger
  • Gemeente Ottoland
Collectie
  • Erfgoedcentrum DiEP
Type
  • Archief
Identificatienummer van Netwerk Oorlogsbronnen
  • Archief 1080
Trefwoorden
  • Nederlands bestuur in Nederland
  • Nederlands bestuur tijdens WOII
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards