Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Archief Deventer Joden

Het archief is samengesteld door vrijwilligers van het Etty Hillesum Centrum en bestaat uit 3 delen: 1. Algemene thema's gericht op de Deventer Joodse Gemeenschap, zoals de synagoge, de joodse school, de begraafplaats, joodse verenigingen, de Deventer Vereniging tot vakopleiding van Palestinapioniers, Joodse vluchtelingen voor de oorlog, de Tweede Wereldoorlog (anti-joodse maatregelen, onderduiken, verzet) en herdenkingsmonumenten. 2. Beschrijving van alle joodse families in Deventer vanaf ca. 1850 tot heden, met de nadruk op de gemeenschap voor de oorlog. Met verwijzing naar gezinshoofdnamen, bijbehorende partners, kinderen, laatst bekende woonadres etc. 3. Beeldmateriaal op video, gefilmd door de videowerkgroep van het Etty Hillesum Centrum, van bovengenoemde families. Met unieke foto's van personen en documenten (afgewisseld met interviews met nazaten) en beelden van huidige situaties).

Vervaardiger
  • Etty Hillesum Centrum
Collectie
  • Etty Hillesum Centrum
Type
  • Archief
Identificatienummer van Netwerk Oorlogsbronnen
  • Archief Geen
Trefwoorden
  • Illegaliteit
  • Vervolging
  • Jodenvervolging
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards